Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

10 grunner til å bruke aligners

Invisalign (systemet som også er kjent under navn som All-In eller My Clear Brace) har vært et fantastiks produkt på markedet av flere grunner.Det handler ikke bare om det praktiske ved å kunne spise godteri mens du har tannregulering, heller ikke bare om å unngå metall-munn-smil på bilder. Usynlighet og bekvemmelighet til side, her er de 10 viktigste grunnene til å bruke Invisalign, og vi starter med den minst viktigste.

 

10. Estetikk

Vi vet at du kan bli overrasket over dette, og vi forstår at folk som markedsfører Invisalign kan være litt opprørt, men bedring i estetikk er kun glasur på kaken!mcb_01-300x200

 

9. Aligners kan brukes resten av livet til andre formål

Du kan bleke og beskytte tennene fra sliping om natten eller under sportslige arrangementer (som terrengsykling og vektløfting) ved hjelp av  aligners – enheten har mange funksjoner!

 

8. Kortere, mer effektiv dental rengjøring med tannpleier

Tenner som er riktig justert har tendens til å være mer selv rensende og mer selvopprettholdende. De er lettere å bruke tanntråd, og de er lettere å rense hos tannpleieren!

Skjeve tenner er svært vanskelig å rengjøre. For eksempel, når tennene er vridd og overfylt, er instrumentet som tannpleier bruker uten virkning, slik at det blir vanskelig å fjerne alle bakterier.

 

7. Tale og fonetikk – bedre tale og uttale

Din evne til å uttale ord riktig bestemmes i stor grad av posisjonen av tennene dine. Mange pasienter som jobber med film og i musikkindustrien har fått god hjelp fra å bruke Invisalign som var i stand til å finjustere deres talestemmer.For eksempel, hvis to øverste fortenner er for lange eller hvis du har et åpent bitt, kan du lespe eller ha problemer med å uttale enkelte ord, eller til og med plystre litt mens du snakker.

 

6. Feilstilte tenner kan ikke pusses riktig.

Når tennene ikke passer opp mot hverandre tett nok, er det sannsynlig at det etter hvert måltid et stykke kjøtt eller grønnsak vil bli fanget inn mellom tennene, og vil bli der inntil fjernet av floss.

Denne tilstanden kan forårsake store skade på tannkjøttet og tennene. Maten blir holdt fast av feilstilte tenner slik at bakteriene kan nyte av det. Tilrettelegging for deres vekst i munnen vil føre til akselerert tannkjøttbetennelse og smerter i tennene.

Riktig plassering av tenner muliggjør lettere og mer effektiv bruk av tanntråd og tannbørste. Hvis tennene er alle stilt opp i riktig posisjon, er det mindre for deg å gjøre og færre bekymringer om god tannhelse.

 

5. Invisalign aligners kan fikse ansikts-, kjeve- og nakkesmerter.

Pasienter som lider av såre ansiktsmuskler og fra virkningene av tanngnising kan ikke bare dra nytte av et bedre bitt, men de kan også ha nytte av å bruke en aligner over flere måneder. Så lenge det ikke er noen felles patologi, iført en Invisalign aligner er en fin måte å deprogrammere musklene involverte i tanngnising og avlaste TMD symptomer.

 

4. Riktig posisjonering av tenner fører til bedre benarkitektur og tannkjøtt posisjonering, noe som fremmer en selvopprettholdende modus for oral helse.

Det er ikke bare det som er over overflaten! Når tennene er skjeve, er bein som støtter tannen også hakket, som fører til komplikasjoner. Dette er referert til som benarkitektur og uten optimal benarkitektur, er det nesten umulig å få god tannkjøtt- og tannhelse.

 

3. Bedre fordøyelsen ved mer effektiv tygging og nedbryting av matrester i munnen.kez_sin-300x199

Munnen er ansvarlig for den første fasen av fordøyelsen av maten. Uriktig tygging av maten i munnen har konsekvenser for hele prosessen med absorpsjon av næringsstoffer i hele kroppen. For å si det enkelt, vil du få mindre næring ut av maten du spiser uten en skikkelig bitt.

 

2. Riktig plassering av underkjeven i forhold til overkjeven

Kjeven er som en dør med to hengsler – en hengsel på hvert øre, og tenne dine represenderer en dør. I en ideell munn, vil man at døren er i stand til å åpnes lett og lukkes uten anstrengelse.

Hvem av oss har hatt dører som måtte tvinges for å bli stengt? Døren som ikke lukkes ordentlig vil etter hvert trekke skruene ut av hengslene og, en dag, vil ikke være i stand til å lukkes.

Tilsvarende situasjon i munnen er TMJ eller TMD: smerter i ledd, feiljusterte kjever, ineffektiv og smertefull tygging, eller manglende evne til å tygge. Perfekt justert tenner vil tillate at døren åpnes og lukkes fritt uten langsom forverring av kjeven og uten smerter.

 

1. En god bit

Så hva er det så stort med en god bit? Se alle de punktene ovenfor!

Dette er hva kjeveortopedi og braketter ble oppfunnet for – for ikke å gi deg en fin smil, som du kanskje har blitt fortalt, heller, for å forbedre din generelle helse og leve uten smerter!

Ingen tvil om at et vakkert smil bringer selvtillit og selvfølelse, men uten god fysisk helse, er det ingen nytte at de!

 

Oversatt fra Mark Burhenne DDS

Share

Comments are closed.