Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Helfo-refusjon ved Periodontitt

Det er dessverre mange som har periodontitt og mister tenner på grunn av denne sykdommen. Men det mange ikke vet er at man får refusjon fra Helfo for tapte tenner.

Les mer om Periodontitt

Det er likevel flere vilkår:

  • Det må bevises at tennene ble trukket/tapt på grunn av periodontitt. Tannlegen som har trukket tennene har ført dette i sitt journalsystem, så det er bare å be om utskrift.
  • Tennene har blitt tapt etter 2002.
  • Det refunderes stort sett for tenner mellom 15 og 25, og 35 og 45 (de 20 i fronten). Men dersom Helfo finner ut at det er en grunn til å refundere for andre tenner, kan man få ekstra refusjon på bakerste tenner.

Det finnes forskjellige løsninger på erstatning av tennene.

  • Implantat
  • Bro

Om tannimplantat kan du lese under “Tannimplantat” i menyen, og om fordeler med tannbro, se gjerne artikkelen “Fordeler med tannbro” som var publisert tidligere i bloggen.

Refusjon ved tannbro dekker kun den tannen som var tapt, dvs. ikke koner på naboliggende tenner. Refusjonen ugjør på dette tidspunktet 6455 NOK. Tannlegen skal også vurdere om det i det hele tatt er mulig å sette broen på, og at nabotennene ikke er ramlet av samme sykdom. Vi i Eurodent sørger for å tilby den beste løsningen, og dersom tannlegen mener at du skal miste tenner i løpet av 2-3 år, skal vi ikke tilby tannbro som et alternativ. Da bør man helst vurdere implantat.

Helfo dekker både innsetting av implantat, og selve implantat-krone. Implantat dekkes med 4660 NOK, dvs. resten – forskjellen mellom refusjonen og tannlegens honorar – må man betale selv. Derfor er det lurt å sjekke tannlegens pris på implantat og regne ut egenandel. Hos Eurodent Bergen kan du velge mellom Alpha Bio til 6500 NOK (din egenandel blir 1840 NOK) og Nobel Replace til 9750 NOK (du betaler 5090 NOK i egenandel).

Implantat-krone dekkes med 6455 NOK, og på samme måte som med implantat, må man betale egenandel. Man må også passe på at tannlegen som lager kronen er godkjent av Helfo som spesialist i imlantat-protetikk. Hos Eurodent koster implantat-krone MK (metallbasert) 7495 NOK, og Zirkonium-krone (metallfri) koster 8495 NOK.

Våre tannleger i Norge har direkte refusjon, det vil si at du som pasient betaler bare egenandel. Vi tilbyr gratis flybillett til deg som vil ha implantat-krone satt på i Budapest.

Helfo-refusjon i Budapest.

Våre tannleger og kirurger i Budapest er godkjent av Helfo for refusjon. Men de har ikke direkte oppgjør: du må betale hele beløpet til Budapest-klinikken, og deretter søke Helfo om tilbakeføring av penger til din konto. Klinikken i Budapest fyller ut all nødvendige dokumenter for deg. Med prisene som Eurodent har i Budapest kan man få opptil 100% av pengene sine refundert.

For eksempel, koster en implantat der 4500 NOK, så man får hele beløpet tilbake. En Zirkonium implantat-krone koster 5350, så dette beløpet får man refundert også.

Oversikt over Helfo-refusjon

Prisliste Eurodent Budapest

Ved første konsultasjon hos Eurodent Bergen får du fullstendig oversikt over hva som skal gjøres, samt informasjon om refusjon. Om du ønsker det, lager vi også et prisoverslag på tannbehandling i Budapest, og veileder deg om reisen. Kontakt oss for mer informasjon eller timebestilling: 55 61 20 90

Share

Comments are closed.