Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Tannimplantat

Til tross for forbedringer i tannpleie, lider tusenvis av nordmenn av tanntap – hovedsakelig på grunn av tannråte, tannkjøttbetennelse (Periodontitt – tannkjøttsykdom), eller skade. I mange år var broer og proteser de eneste behandlingstilbud tilgjengelige for folk med manglende tenner. Men i dag er tannimplantater den mest moderne og sikre metoden for erstatning av tapte tenner.

implantat_biocareHva er en tannimplantat?

Tannimplantat er en erstatning for tannrot. Implantater gir et sterkt grunnlag for fast (permanent) eller flyttbar protetikk som er laget for å matche dine naturlige tenner.

 

Hva er fordeler med tannimplantater?

  • Forbedret utseende. Tannimplantater ser ut og føles som dine egne tenner. Og fordi de er designet for å gro inn i kjevebein, blir de til en permanent løsning. 
  • Forbedret tale. Med dårlig tilpassede tannproteser, kan tennene skli i munnen og forårsake at du begynner å mumle eller snakke utydelig. Tannimplantater gir deg mulighet til å snakke uten bekymring for at tennene kan skli.
  • Bedre komfort. Fordi de blir en del av deg, eliminerer implantater ubehag som flyttbare proteser har.
  • Enklere å spise. Proteser kan gjøre det vanskelig å tygge. Tannimplantater fungerer som dine egne tenner, slik at du kan spise din favoritt mat med sikkerhet og uten smerter.
  • Bedre selvtillit. Tannimplantater kan gi deg tilbake smilet ditt og hjelpe deg til å føle deg bedre om deg selv.
  • Bedre tannhelse. Tannimplantater krever ikke reduksjon av andre tenner, som en tannbro gjør. Fordi de nærliggende tennene ikke er endret for å støtte implantatet, blir flere av dine egne tenner uberørt, noe som gir deg bedre oral helse i fremtiden. Individuelle implantater tillater også enklere hygiene mellom tenner. 
  • Holdbarhet. Implantater er veldig holdbare og vil vare i mange år. Med god stell, munnhygiene og med forbehold om at du følger tannlegens anbefalinger, kan implantater vare livet ut.
  • Behag. Avtagbare proteser er nettopp det: flyttbare. Tannimplantater eliminerer pinlig ulempe med å fjerne protesene, samt behovet for rotete lim som holder dem på plass.

fullreplace

Er tannimplantater en sikker metode?

Suksessrate på tannimplantater varierer, avhengig av hvor i kjeven implantatene er plassert, men generelt har tannimplantater en suksessrate på opptil 98%. Med riktig stell (se nedenfor), kan implantater vare livet ut.

Kan alle få tannimplantater?

I de fleste tilfeller, kan hvem som helst, som er frisk nok til å gjennomgå en rutinemessig tanntrekking eller oral kirurgi, bli vurdert for et tannimplantat.

Pasientene bør ha sunt tannkjøtt og nok bein til å holde implantatet.

De må også være forpliktet til god munnhygiene og regelmessige tannlegebesøk.

Tunge røykere, folk som lider av ukontrollerte kroniske lidelser – som diabetes eller hjertesykdom, eller pasienter som har hatt strålebehandling mot hode / nakke området må vurderes på individuell basis.

Hvis du vurderer implantater, snakk med tannlegen din for å se om de er riktig for deg.

Kan staten dekke kostnadene for tannimplantater?

Helfo dekker tannimplantatbehandling på samme måte som andre behandlinger, etter de 15 punktene. Spesielle regler gjelder for hver av punktene. Snakk med tannlegen din dersom du mener du har krav på refusjon. Hvis du har periodontitt, gjelder spesielle regler for erstatning av tapte tenner. Du kan lese om disse her.

Kan ikke du få implantater? 

Vi lager nye proteser og delproteser fra kr 8 646.

Share