Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Rens bitskinner og retainere på en riktig måte.

Hbrush-retainers-to-keep-them-clean1ar man fått en bitskinne fra tannlege eller en retainer fra kjeveortoped, er det viktig å behandle dem på en riktig måte for å forlenge levetiden og unngå forgiftninger. De fleste retainere vil absorbere ingrediensene fra munnskyllvann og rengjøringstabletter som betyr at du holder disse kjemikaliene i munnen hver gang du har din bitskinne eller retainer på.

Mange pleier å bruke brusetabletter som man legger til et glass vann for å skylle Invisalign-skinner og retainere. Men denne metoden faktisk kan være giftig på grunn av en ingrediens som heter persulfat. Persulfat er et kjent allergen som brukes i de fleste rengjøringstabletter du finner på apoteket og har vist seg å forårsake allergiske reaksjoner og andre symptomer hos personer som bruker disse løsningene til å rense sine proteser.

Munnskyllvann er ikke en bedre løsning. De fleste munnskyllevæsker inneholder alkohol og natriumlaurylsulfat, som tørker ut retainere/bitskinnen og munnen samtidig. Dette skader din retainer, og munntørrhet forårsaker dårlig ånde.

Persulfat er på ingen måte nødvendig til å din retainer ren. Det finnes en mye enklere og rimeligere måte å rense dem på.


Hvorfor er (bake)natron alt du trenger:
Natron er ikke bare den tryggeste, men også den mest effektive måten å rense bitskinner, retainere og til og med proteser på.
 
Natron holder dårlige bakterier i sjakk, fordi den øker pH-nivået i munnen på en naturlig måte, noe som kan holde i sjakk bakterier som forårsaker problemer.

Natron bekjemper dårlig lukt: Mange retainere og andre enheter begynner å en råtten lukt etter en stund, og natron er en naturlig, trygg og effektiv deodorizer.

Kan en tannbørste skade din bitskinne?
Dette er en myte. Du kan ikke rive eller skade din bitskinne med en tannbørste; å rense den med en tannbørste er den eneste måten å fjerne tannstein på, som vil naturlig bygges opp retaineren eller bitskinnen.
 
Hva kan skade en bitskinne?– Uttørking
Blekemiddel, alkohol og andre sterke kjemikalier
Kokende vann o.l. som kan deforemere denHvordan rengjøre retainere uten kjemikalier:Må alltid holdes fuktig: Man må aldri la retainere og bitskinner tørkes ut. Din retainer skal enten være i munnen eller i en beholder med destillert vann.

Hold  dem i destillert vann. Hvis de ikke er i munnen, bør retainere/bitskinne være lagt inn i destillert vann med litt natron. Hvis du er ute av begge deler, fungerer ren destillert vann også bra.

Børst dem. Det å ha bitskinnen i vann erstatter ikke børsting, du trenger å pusse den etter behov for å forhindre belegg.

Ta dem med til tannlegen din. Hvis retainere desinfiseres eller det føles som om de har fått masse belegg, har tannlegen et verktøy på kontoret som kan desinfisere dem og fjerne belegget trygt og uten kjemikalier.

Bruk minst porøst materiale som er tilgjengelig. Du har sannsynligvis en retainer allerede, men det er likevel verdt å si at hvis du har et valg i materialet din bitskinnen bilr laget av, er det best å ha minst porøst materiale i munnen. Kontroller at materialet er godkjent.


Steg-forsteg instruksjoner
1. Børst bitskinnen/retaineren forsiktig med tannkrem uten SLS, glyserin, triklosan, og polyetylen mikroperler.2. Skyll den med vann og pop dem i munnen om natten (eller som vanlig når du bruker Invisalign).3. Våkne opp om morgenen, ta dine holderne ut, og legg dem i en bolle med destillert vann med litt natron i, og hold dem der i løpet av dagen mens de er ute av munnen (hvis det er en bitskinne du bruker kun om natten) .

Gjenta trinn 1-3! Det er så enkelt og lett.


Hva skal unngås
Oppvaskmaskiner
Kokende vann
Munnskyllvann
Rensemidler og tabletter
Kilde: Ask the Dentist
Share

Comments are closed.