Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Tannbleking, hjemme eller på klinikk

En hvit smil kan forsterke selvtilliten og er en fin måte å bli lagt merke til på. Avhengig av våre daglige valg, kan vi ikke ha smilet vi alltid har ønsket. Vin, røyking, te, brus og andre matvarer og drikkevarer kan føre til flekker og misfargede tenner.

Det finnes mange typer flekker på tenner: genetiske, miljømessige eller farmakologiske (på grunn av medisinbruk). Det mest vanlige er overflateflekker på emaljen eller under emaljen i dentinet. Overflateflekker er forårsaket av mat, drikkevarer og livsstil. Over tid kan overflateflekker trenge inn i emaljen og endre fargen av dentin, som mørkner den generelle utseende av tannen på grunn av gjennomskinneligheten inn i emaljelaget. Når dette skjer, vises tannen ofte som gul.

Bleking-produkter inkluderer hydrogenperoksyd eller karbamidperoksyd, som forårsaker en kjemisk reaksjon som bryter karbonbindinger som skaper gule flekker.

Forskjellen mellom profesjonell og ikke-profesjonell bleking.

Ikke-profesjonelle behandlinger er representert av produkter som strips og tannkrem, noe man får kjøpt på apotek eller i butikk. Nå selges også en del produkter på nettet. Disse produktene varierer i pris, har forskjellige problemer med bruk og effektivitet.

(Se TV2 sin reprotasje om hjemmebleking ved å tykke HER)

 Philips Zoom profesjonell tannbleking er en rask, effektiv og trygg måte å bleke tennene dine på.

Resultater fra profesjonelle behandlinger kan være umiddelbar (opp til 8 nyanser hvitere på 45 minutter), og fordi en tannlege eller tannpleier er involvert, blir prosessen tryg, pålitelig og problemfri.

Før bleking må pasienter ta en profesjonell tannsteinsrens.

 06BEST_ZOOM

Bleking på tannklinikk

Bleking på tannklinikken tar 2 timer. Man må ligge stille når blekegeleen appliseres, og mens den er på tennene. Geleen påføres på fronten av tennene i perioder på 4 x 15 minutter. Geleen aktiveres med ultrafiolett lys, som utløser oksygenutslipp som effektiviserer blekingen.

 

Mulige komplikasjoner og bivirkninger som kan skje etter eller under bleking

Prikking: Pasienter som har brukt blekegele har noen ganger følt en mild prikke følelse etter bleking.

Mild ising: I 6 – 8 dager etter bleking vil det kunne forekomme økt sensibilitet for drikke, matvarer og luft som er varm og kald. Dette vil avta gradvis i dagene etter blekingen og føles bedre fra dag til dag. Bruker man hjemmebleking bør man ta en pause i noen dager, til isingen har avtatt.

Akutt ising: Noen Pasienter opplever akutt ising. I dette tilfellet bør blekingen avsluttes og tannlegen konsulteres før man fortsetter med hjemmeblekingen.

Tannverk: Av og til kan ising gå over til en tannverk.  I så fall må man stoppe hjemmebleking og konsultere en tannlege eller spesialist.

Økt spyttproduksjon: Skinnene brukt til hjemmebleking er ett fremmedlegeme i kroppen, og kan øke produksjonen av spytt i munnen. Dette kan skje i løpet av de første dagene etter at skinnen er tatt i bruk. Dette vil avta.

 

For å bevare best mulig effekt av bleking, følg denne anvisningen:

• Ikke røyk under behandlingen med blekeskinner, eller de 7 første dagene etter bleking hos tannlege.

• Unngå mat som inneholder sterke fargepigmenter, som for eksempel sjokolade, gulrot, blåbær, paprika.

• Unngå drikker som inneholder sterke fargepigmenter, som for eksempel kaffe, te, rødvin, cola osv.

• Under hjemmeblekingsbehandling og de første 7 dager etter bleking hos tannlege bør man henge fast på vanen med å børste tennene godt 2 ganger pr. dag. Plakk og rester kan hemme effekten av blekingen.

• Ikke bruk munnskyllevann som er farget, under og de 7 neste dagene etter blekingen, da

dette kan farge tennene.

05FOR_ETTER_ZOOM

Hjemmebleking

Ved tannbleking for hjemmebruk trenger man blekeskinner og blekegel.

Før bleking du pusse tennene grundig. Plakk og belegg på tennene vil gjøre resultatet skjoldete, eller hindre effekten av blekegeleen.

Eurodent anbefaler at du bruker blekingen om natten, i en periode på 6 – 8 dager. Bleke geleen er aktiv i 5 – 6 timer. Ved bleking på dagtid må geleen være på tennene i minimum 30 minutter, men ikke mer enn 1 time.

Ha blekegele på den siden på blekeskinnen, som vil dekke fronten av tennene. Skulle blekegeleen komme over kanten på skinnen må geleen tørkes vekk av tannkjøttet. Geleen er etsende og vil gi deg brannsår om den blir liggende på tannkjøttet.

Etter bleking må munnen skylles godt, og tennene børstes. Blekeskinnen må renses godt før den legges i beholderen. Er tennene dine overfølsomme, bør man vente 2 – 3 dager før ny bleking utføres og bruke en myk tannbørste med fluor innholdig tannkrem.

IKKE ALLE TENNER EGNER SEG TIL BLEKING.

 

Dessverre er bleking en prosedyre hvor resultater ikke alltid er forutsigbare. I noen tilfeller får man ingen resultat fra bleking. Vi gir ingen garanti på bleking dersom man røyker og ellers ikke følger anbefalinger som står nede.

 

Vi utfører heller ikke bleking på personer under 18 år.

 

Skulle det være spørsmål som ikke ble besvart, er du velkommen til å kontakte oss.

bergen@eurodent.no eller på telefon 55 61 20 90

 

Priser:

• Tannrens utført av tannlege: fra NOK 425

• Spesiallaget hjemmeblekeskinner og gel: NOK 1650 per kjeve

• Ekstra gelé til hjemmebleking: NOK 200

• Bleking på tannklinikk med blekelampe, inkl. hjemmebleking: NOK 4 100

Share

Comments are closed.