Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Hvor finner du en bra tannlege i Bergen sentrum?

Tannlege Bergen Sentrum-En oversikt.

Dersom du leter etter en tannlege i Bergen sentrum finnes det flere alternativer å velge mellom. For de som bor i bykjernen er det viktig med sentrumsnære alternativer. I strandgaten er det en høy konsentrasjon av tannleger og et godt utvalg.

For eksempel finner man bare i området mellom Valkendorfsgaten og Strandkaien 16 forskjellige tilbydere av tannhelsetjenester. Klikker du på denne linken vil du finne en oversikt over de fleste tannlegene som er å finne i Bergen sentrum og omegn.

Dette er en karttjeneste levert av Google og viser en lettfattelig oversikt over sentrumsområdet. Veibeskrivelser tilbys også dersom man har et behov for dette.

                                                                               

Bruk tid på å undersøke prisene, og hvilke åpningstider som gjelder for hvert tannlege kontor, og det kan være en god ide å kontakte tannlegen per telefon på forhånd dersom man har konkrete spørsmål.

Det finnes både private og offentlige tannleger i Bergen sentrum, og det kan være store forskjeller i prisnivået. I hovedsak er det slik at den offentlige tannhelsetjenesten skal drives i henhold til en tannhelseplan som vedtas av fylkestinget.

Det er igjen fylkeskommunen som har ansvaret for denne tjenesten. Fylkeskommunen skal påse at de som bor eller midlertidig oppholder seg i fylket, har tilgang til nødvendig tannhelsehjelp.

Dersom man er uheldig og blir utsatt for skader i munnregionen utenom ordinære åpningstider kan man besøke tannlegevakten i Bergen. Denne drives av Hordaland Fylkeskommune.

Det er også slik at tilsynet med tannhelsetjenesten utføres av Helsetilsynet i fylket og Statens helsetilsyn. Dersom man ønsker å klage på det faglige innholdet i offentlige eller private tannhelsetjenester må dette rettes til Helsetilsynet i fylket og Statens helsetilsyn.

Ved ethvert besøk hos tannlegen er det flere faktorer som spiller inn. Tannlegen har som et overordnet ansvar å utvise både medisinsk og etisk ansvarlighet ovenfor deg som pasient.

Det er viktig at du er bevisst omkring rettighetene dine, og at du gjør grundig forundersøkelser omkring hvilke bestemmelser som gjelder. I Bergen sentrum finnes det som sagt flere tannleger å velge mellom.

Dersom man bor like i nærheten kan man også ta beinene fatt og avlegge et personlig besøk på forhånd. Spør om informasjon omkring kvalitet, priser og behandlingsmetode.

De vil også kunne sette opp et prisanslag på forhånd. Men pass likevel på, man vet nemlig aldri hvilken tilstand tennene og munnen er i før man har latt seg undersøke av tannlegen.

Det er også en gjennomgående trend i det norske samfunnet at stadig flere mennesker flytter inn til byene. I takt med befolkningsøkningen har også behovet etter tannhelsetjenester økt proporsjonalt.

Dette har i senere tid ført til en stor økning i opptaket ved odontologi linjene og i antall ferdigutdannede tannleger. I Bergen sentrum har også flere nye tannleger etablert seg de siste årene, og dette har kommet forbrukeren til gode gjennom økt konkurranse og lavere priser.

Det kan være vanskelig å vite hvilken tannlege som vil kunne tilby den beste behandlingen i form av pris og kvalitet. Heldigvis er det slik at alle norske tannleger må autoriseres på forhånd før de får love til å praktisere fritt, noe som er betryggende å vite.

Share

Comments are closed.