Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Tannlegevakt

Akutt tannlege i Bergen

Dersom uhellet først inntreffer kan det bli nødvendig å oppsøke tannlegevakten så fort som mulig. Offentlig tannlegevakten er pålagt å yte akutt nødhjelp når dette er nødvendig og har åpent alle dager gjennom hele året. Men det kan være vanskelig å komme til, og ofte må man sitte i kø før man får time. Når behandlingen er ferdig, er man likevel nødt til å kontakte en annen tannlege for å gjennomføre det som er påbegynt.

Eurodent Bergen tilbyr tannlegevakt tjenesten til Bergens befolkning. Vi er tilgjengelig i ukedager og helg. Våre telefontider er ofte lengre enn faktiske åpningstider, og vi avtaler gjerne et passende tidspunkt for deg som trenger akutt-hjelp.

Åpningstidene er som følgende: Mandag - Fredag 09:00 - 21:00, og Lørdag - Søndag 10:00 - 20:00.

RING: 94 00 60 35

Vi ligger over Svaneapoteket i 2. etasje

Vi ligger over Svaneapoteket i 2. etasje, inngangen vis a vis Kløverhuset

Dersom man lider av store smerter i munnregionen eller har blitt utsatt for tannskader kan Eurodent Bergen kontaktes utenfor åpningstid.

Tennene er svært sensitive ovenfor endringer i PH-verdien, og dersom en tann blir slått ut, så kan man ha så lite som 24 timer på seg før skadene forblir irreversible. Dette understreker viktigheten av å oppsøke en akutt tannlege så fort som mulig.

Dersom en tann har blitt slått ut kan man oppbevare den i et glass med melk eller saltvann til man kommer seg til tannlegen. Saltvannet kan man lage selv ved å helle en teskje bordsalt i et glass med vann.

Spyttet i munnen har en PH verdi på ca. 7,8, og dersom man oppbevarer tannen i enten melk eller saltvann vil dette kunne etterlikne tannens naturlige miljø og forsinke nedbrytningen.

Da det gjelder skader på tennene så kan disse deles inn i tre hovedgrupper:  Tannbrudd, når tannen løsner og innslåing av tann. Sistnevnte er en lidelse hvor tannen blir presset inn i beinet.

Pasienten opplever ofte store smerter i forbindelse med disse skadene, og det kan være nødvendig med smertestillende behandling så vel som kirurgiske inngrep. De ansatte ved tannlegevakten i Bergen innehar den samme kompetansen som enhver ordinær tannlege.

Det er også verdt å merke seg at tannhelsetjenesten i Norge er todelt. Det finnes både en fylkeskommunal og privat sektor.

Den Norske tannhelsetjenesten fungerer i dag på følgende måte: Til og med fylte 18 år kan barn og unge motta gratis tannbehandling.  Det eneste unntaket er de som trenger kjeveortopedi, som kun dekkes delvis.

De som er i aldersgruppen 19-20 år behøver kun å betale 25 prosent av de offentlige tannlegesatsene. Etter den tid må de aller fleste i hovedsak dekke tannlegeregningen selv.

Det er i dag folketrygdlovens §5-6 som regulerer nivået på den støtten man kan motta. Den offentlig tannlegevakten i Bergen er en offentlig instans og opererer etter fastsatte priser. Dette betyr igjen at den eies og driftes av Hordaland Fylkeskommune.

Eurodent Bergen er en privat klinikk, og derfor operer ut i fra egen prisliste. Det betyr også at både barn og voksne må betale for hjelpen. Det tilkommer også et gebyr på NOK 500 dersom

Hos Forbrukerportalen.no kan du finne nyttig informasjon omkring hvilke utgifter som dekkes helt eller delvis av det Norske trygdekontoret. Det kan også være smart å forhøre seg direkte med tannlegen dersom man har spørsmål folketrygdens tariffer og konkrete behandlingsmetoder.

Comments are closed.