Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Tannproteser

En protese er en flyttbar erstatning for manglende tenner. To typer proteser er tilgjengelig – hel- og delproteser. Helproteser brukes når alle tenner i en kjeve mangler, mens partielle, eller delproteser brukes når bare noen tenner blir tapt.

Helprotese

Helproteser kan enten være “vanlig” eller “umiddelbare” (immediate). Vanlig protese lages etter at tennene har blitt trukket, og tannkjøttvev har begynt å helbrede seg. I disse tilfeller er helprotesen klar for plassering i munnenetter ca. åtte til tolv uker etter at tennene har blitt trukket.

I motsetning til konvensjonelle proteser er umiddelbare proteser laget på forhånd og kan plasseres så snart tennene er fjernet. Som et resultat, trenger pasienten ikke trenger å være uten tenner i helbredelsesperioden. Men bein og tannkjøtt krymper over tid, spesielt under helningsperioden etter tanntrekking. Derfor er en ulempe ved umiddelbar protese sammenlignet med konvensjonelle proteser at de krever flere justeringer for å passe skikkelig under helingspro-sessen, og som regel bør bare betraktes som en midlertidig løsning inntil konvensjonelle proteser kan gjøres. 

Eurodent Bergen tilbyr midlertidige protese i helningsperioden som koster mindre enn de vanlige protesene. 

Pris: 

Fast helprotese: fra NOK 8 646,-

Helsett:  fra NOK 15 800,-

Midlertidig helprotese: fra NOK 4 841,-

Helprotese

Helprotese

Delproteser

En avtakbar delprotese lages på følgende måte: erstatningstenner festes til en rosa eller tannkjøttfarget plast-base, som noen ganger er forbundet med metall feste som holder protesen på plass i munnen. Partielle proteser brukes når en eller flere naturlige tenner mangler i over- eller underkjeve.

Ikke bare fyller en delprotese rommet i områder med manglende tenner, men den hindrer det andre tenner fra å endre sin posisjon. 

Delproteser kan også være midlertidig, og gir deg mulighet til å erstatte manglende tenner før du eventuelt skal få en fast løsning som tannbro eller implantater

Pris: 

Fast delprotese: fra NOK 9 660,-

Midlertidig delprotese 1 tann: NOK 3 200,-

Midlertidig delprotese 2-4 tenner: NOK 3 810,-

Midlertidig delprotese 5-7 tenner: NOK 4 325,-

Midlertidig delprotese 7-14 tenner: NOK 4 841,-

Delprotese

Delprotese

Klikkprotese på implantater

Eurodent Bergen tilbyr en løsning til de som mangler alle tenner i en kjeve: 2 eller 4 implantater med klikkprotese.

Klikkprotese har mange fordel foran en vanlig protese: den største er at den sitter fast og ikke sklir i munnen, og derfor gir sikkerhet og komfort.

 

Klikkprotese på 2 implantater

Klikkprotese på 2 implantater

Finnes det alternativer til protese?

Ja, tannimplantater brukes til å støtte sementerte broer, noe som eliminerer behovet for en protese. Kostnaden er vanligvis større, men implantater og broer ligner følelsen av ekte tenner. Dental implantater er blitt alternativ til proteser, men ikke alle kan bli kandidat for implantater. Du kan lese om de her.

Har noen dekke kostnadene for protese?

Helfo dekker midlertidige og faste del- og helproteser i mange tilfeller. Ta kontakt med oss om råd.

Helfo dekker 2 implantater og klikkprotese (dekkprotese) til de som mangler alle tenner i underkjeven, og ikke kan bruke vanlig protese, pluss en helprotese til overkjeven dersom man også mangler tenner der. Du betaler kun 1200 NOK i egenandel (hos Eurodent Bergen). 

Hvordan er Proteser laget?

En fast protese skal være en langvarig løsning til deg som mangler tenner, og derfor vil vi lage den mest mulig tilpasset til deg og din munn. Det tar noen uker og flere avtaler. Etter at protesen blir satt i munn, blir det behov for flere justeringer, og du må komme til tannlegen din 3-5 ganger.

Share