Bestill time i dag!
Ring: 55 61 20 90
Åpningstider: Man-Fre 8:00 til 19:00

Valg av tannbørste

Den elektriske tannbørsten har blitt veldig populær de senere årene – noen påstår til og med at den gir en overlegen tannpleie.

Men hvordan er egentlig en elektronisk tannbørste sammenlignet med den gode, gamle tradisjonelle tannbørsten?

                                                                                tannbørste

Uavhengig av funksjonalitet, så er grunnprinsippet med en tannbørste å fjerne plakk og stimulering av tannkjøttet.

De fleste tannbørster vil holde tennene rene så lenge du vet hvordan du bruker dem.

Manuelle tannbørster Det er mange fordeler med en manuell tannbørste. Dette er en børste vi har brukt i mange år, så det hersker ingen tvil om at denne har fungert veldig godt over lengre tid. Fordelene inkluderer: Den klassiske tannbørsten er billig og alltid tilgjengelig.

Elektriske tannbørster kan rett og slett bli for dyre for mange mennesker, så det er greit å vite at fortsatt kan pusse tennene grundig med en manuell tannbørste.

I tillegg er det lett å ta en manuell tannbørste med deg når du reiser . Den er ikke klumpete og like stor som en elektrisk tannbørste.

En vanlig tannbørste legger mindre press på tennene og tannkjøttet, ettersom du selv kontrollerer hvor mye kraft du bruker på pussingen.

Dette er vanskeligere å regulere med en elektrisk tannbørste, og for mye press på tennene kan føre til slitasje på tannemaljen, som videre kan forårsake smerte, ising i tennene og økt risiko for tannråte.

Manuelle tannbørster er også bra for barn. Det er trygt og enkelt å bruke vanlige tannbørstrer for små barn som skal lære seg å pusse tennene, så det anbefales at disse benytter de første årene med tannpuss Elektriske tannbørster Det er også situasjoner hvor en elektrisk tannbørste har sine klare fordeler. Spesielt for eldre mennesker og bevegelseshemmede, så anbefaler ekspertene bruk av elektrisk tannbørste.

Denne vil gi et langt bedre grep, og krever ikke like mye arbeid for å gjøre tennene like rene. I tillegg kommer det stadig nye versjoner av de elektriske tannbørstene, som har funksjonalitet som sørger for at tennene får skånsom behandling, samtidig som de blir rene og pene.

De fleste elektriske tannbørster har innebygd klokke, slik at man alltid vet at man har pusset lenge nok.

Valg av tannbørste Selv om nesten alle tannbørster kan gjøre en effektiv og bra jobb, viser forskning at en elektrisk tannbørste med en roterende bust ser ut til å være best til å fjerne plakk og forebygge tannkjøttsykdom.

Spesielt kontraroterende tannbørster, hvor busten først går i en retning for så å snu retning etter en stund, har fått gode tilbakemeldinger og anses som svært effektive for rengjøring av tennene.

Hvor ofte bør du investere i en ny tannbørste? Enten du velger en manuell eller elektrisk tannbørste, sørg for å velge en børste med myk bust og sørg for å bytte bust på den elektriske børsten så snart den blir slitt ned.

Tannbørster må byttes minimum hver tredje måned eller når busten ikke lenger er rett og fast. Med en nedslitt bust, vil den ikke komme til skikkelig mellom tennene og rengjør ikke tennene så godt som man ønsker.

Share

Comments are closed.